Çerez Politikası

Dr. Ayşe Yeltik’in faaliyet gösterdiği Klinika Rezonans  (“Klinik”) olarak, internet sitesi ziyaretçilerimize ait kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili sair mevzuatına (“KVK Mevzuatı”) uygun olarak işlenmesi için gerekli tüm önemi göstermekte ve internet sitemiz aracılığıyla çeşitli çerezler (“Çerezler”) kullanmakta olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu doğrultuda işbu çerez politikası (“Politika”) ile tarafımızca işletilmekte olan internet sitesinin (“İnternet Sitesi”) kullanıcılar ve ziyaretçiler (“İlgili Kişi”) tarafından ziyaret edilmesi ile elde edilen çerezlerin, türleri ve kullanım amaçları hakkında ilgili sizleri bilgilendirmek isteriz.

 

  1. Çerez (Cookie) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

 

  1. Çerezler Nasıl ve Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Klinik çerezleri;

  • Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve İnternet Sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:
    • Parolanızı kaydeden ve İnternet Sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, sizi her ziyaretinizde parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve
    • İnternet Sitesi’ne daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.
  • İnternet Sitesi’ne nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, İnternet Sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi hususları tespit ederek İnternet Sitesi’ni nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  • İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Klinik, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.
  • İnternet Sitesi’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek için kullanır. Örneğin, İnternet Sitesi üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.
  • İnternet Sitesi’ni analiz etmek ve İnternet Sitesi’nin performansını arttırmak için kullanır. Örneğin, İnternet Sitesi’ni ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • İnternet Sitesi’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak için kullanır. Örneğin, İnternet Sitesi’nin ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya İnternet Sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek için kullanır. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.
  • Klinik’in, kanuni yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için kullanır. Örneğin bu bağlamda IP adresi gibi kişisel verilere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

 

  1. Üçüncü Taraf Çerezleri Reklam ve Yeniden Hedefleme İçin Nasıl Kullanılmaktadır?

Klinik çerezleri ayrıca; arama motorlarını, İnternet Sitesi ve/veya Klinik’in reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için İnternet Sitesi’ne ve Klinik’in reklam verdiği web sitelerine / mobil / mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, Klinik’in sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Klinik ayrıca Google, Inc. (“Google“) tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dâhil), https://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

  1. Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

  • Google Chrome: Tarayıcınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.
  • İnternet Explorer: Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.
  • Mozilla Firefox: Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.
  • Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.
  • Diğer tarayıcılar için de (Opera, Microsoft Edge gibi), ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.
  • Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/  adresini ziyaret edebilir veya “Privacy Badger” (https://www.eff.org/tr/privacybadger) uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, İnternet Sitesi’nin web adresini, mobil uygulamasını ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

 

  1. Çerez Çeşitleri

Klinik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının İnternet Sitesi’nin web adresinde, mobil uygulamasında ve mobil sitesinde kullanım sürelerine göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır.

İnternet Sitesi’nde yerleştiren tarafa göre “Klinik çerezleri (first party cookie)” ve “üçüncü taraf (third party cookie) çerezler” kullanılmaktadır. Klinik çerezleri, Klinik tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezleri ise işbirliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından yönetilmektedir.

İnternet Sitesi’nde kullanım amacına göre; teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır. Klinik bu çerezleri kullanarak; üyelerini birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla üyeleri büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır. Söz konusu çerez türlerine ilişkin detaylı bilgi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Oturum Çerezleri Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin İnternet Sitesi’ni ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir.

Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesi’nin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.

Kalıcı Çerezler Kalıcı çerezler İnternet Sitesi’nin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri İnternet Sitesi’ni kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler vasıtasıyla İnternet Sitesi, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Site tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Teknik Çerezler Teknik çerezler ile İnternet Sitesi’nin çalışması sağlanmakta, İnternet Sitesi’nin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.
Doğrulama Çerezleri Ziyaretçilerin şifrelerini kullanarak İnternet Sitesi’ne giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile ziyaretçinin İnternet Sitesi’nde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.
Hedefleme/Reklam Çerezleri İnternet Sitesi’nde kullanıcılara sunulan reklamları özelleştirmek ve zaten görüntülenmiş reklamların tekrar gösterilmesini engellemek için kullanılan çerez türleridir.
Kişiselleştirme Çerezleri Kullanıcıların tercihlerini farklı İnternet Sitesi sayfalarını ziyaretlerinde de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir.
Analitik Çerezler Analitik çerezler ile İnternet Sitesini ziyaret edenlerin sayıları, İnternet Sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, İnternet Sitesi ziyaret saatleri, İnternet Sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

 

İnternet Sitesi’nde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Cookie Hizmet Sağlayıcı Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Tipi Cookie Süresi
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı Email izin bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı ID bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı yaş bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı Cinsiyet bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı kayıt tarihi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı sisteme son giriş zamanı – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcı VIP bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcının hashlanmiş email bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için Persistent Cookie Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcının sisteme giriş bilgilerini girmeden login olabilmesi için Persistent Cookie 1 Hafta
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcının Hangi gelir ortağı ile siteye yönlendirildiğini tutmak için Persistent Cookie 1 Gün
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Misafir Kullanıcının sepet içeriğine erişebilmek için Persistent Cookie 1 Ay
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Alıcının Google Tag Manager tarafından segmentlenmesi için Persistent Cookie 1 Gün
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] MobileWeb görünümünden site görünümüne geçme bilgisi için Persistent Cookie 1 Gün
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] MobileWeb’in Landing sayfasının gösterilip gösterilmediğini tutmak için Persistent Cookie 4 Saat
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Platformu kullanan kullanıcının üye olup olmadığını tutmak için Persistent Cookie 1 Ay
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Günlük Affilate Kampanyalarının kampaya kodlarını saklamak için Persistent Cookie Kampanya Süresi Boyunca
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Affilate Kampanyalarının kampaya kodlarını saklamak için Persistent Cookie Kampanya Süresi Boyunca
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Son görüntülenen ürünlerin listesini tutan ID’yi saklamak için Persistent Cookie 1 Ay
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Kullanıcının Criteo ile geldiğini bilgisini tutmak için Persistent Cookie 1 Ay
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Kullanıcının üyeliğini o oturumda yapıp yapmadığını tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Kullanıcı session ID bilgisi Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Kullanıcıya gösterilecek Captca ID’sini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
[hizmet-sağlayıcı] [çerez-ismi] Kullanıcının hızlı erişim ve kısayol erişim linkleri ile geldiğini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
[hizmet-sağlayıcı]